Как
да разглобим меча:
Внимание!
Острието на този меч е изключително остро и може да причини сериозни
наранявания. Бъдете сигурни, че острието на меча никога не е в позиция, в която
може да нарани вас или другите около вас. Ако трябва да боравите с острието
бъдете много внимателни и носете предпазни ръкавици.
1. Използвайте meguki-nuki (месинговото чукче), за да извадите mekugi (бамбуковия нит) от дръжката. Тъй като
бамбуковият нит е конусовиден внимателно преценете от коя страна да го
извадите.
Бележка: Възможно е да се наложи да използвате гумен чук, за да избиете meguki.
Бележка: Възможно е да се наложи да използвате гумен чук, за да избиете meguki.
2. След като
извадите и двата бамбукови нита хванете дръжката с лявата си ръка и изправете
меча във вертикална позиция. Дръжте режещата страна на острието далеч от тялото
си. След това с дясната си ръка леко удряйте лявата си китка, за да разхлабите
ефеса. Внимавайте да не удряте твърде силно, защото има опасност seppa (месинговата шайба) да се отдели изцяло от ефеса и да
ви нарани.
Бележка: Възможно е да се наложи да използвате гумен чук, с който да почуквате леко tsuba, ако дръжката не поддава. Задължително увийте tsuba с кърпа, за да я предпазите.
Бележка: Възможно е да се наложи да използвате гумен чук, с който да почуквате леко tsuba, ако дръжката не поддава. Задължително увийте tsuba с кърпа, за да я предпазите.
Как
да сглобим меча:
1. Приплъзнете habaki по голото острие докато не застане
стабилно върху прорезите mune-machi и ha-machi.
2. След това сложете
първата seppa, после tsuba, следвана от втората seppa и накрая поставете tsuka (дръжката).
3. Хванете дръжката
с лявата си ръка и изправете меча във вертикална позиция. Дръжте режещата
страна на острието далеч от тялото си. Почукайте края на дръжката с дясната си
длан, докато всичките компоненти не се пристегнат плътно.
Бележка: Възможно е да се наложи да използвате гумен чук, за да осигурите този ефект. Задължително увийте държката с кърпа, за да предпазите kashira.
Бележка: Възможно е да се наложи да използвате гумен чук, за да осигурите този ефект. Задължително увийте държката с кърпа, за да предпазите kashira.
4. Вкарайте обратно
двата бамбукови нита, за да застопорите tsuka към острието.
MAGNUM by Boker - Referenceguide
MAGNUM by Boker - Referenceguide
Няма коментари:
Публикуване на коментар